Spoedgevallen

Heeft u direct hulp nodig? Klik hier onze spoed afspraak.

Online afspraak maken

U kunt in één klik online een controle afspraak maken.

Nieuwe patiënt

Aanmelden als nieuwe patiënt? Inschrijven kan via ons formulier.

Implantaat? Kom naar de open dag van Tandarts & Specialisten Centrum Blaak

29 Augustus, 2014 15:56

Mis je een tand of kies of wil je een klikgebit? Kom dan naar de open dag van Tandarts & Specialisten Centrum Blaak (TSCB) in Rotterdam.

Tijdens de open dag op zaterdag 6 september kun je je van 10.00-15.00 uur laten informeren over alles omtrent implantaten.
TSCB biedt allerlei verschillende (cosmetische) mondzorgbehandelingen en brengt elk gebit weer in goede conditie. Tandarts Nic Kamosi vertelt je tijdens de open dag graag meer over de procedure en de mogelijkheden.

Implantaten

Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving in uw kaakbot geplaatst. In de daaropvolgende 2-6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat en ontstaat het stevige fundament voor uw toekomstige nieuwe tand of kies. Nadat het implantaat is vastgegroeid in de kaak wordt er samen met het deel dat boven het tandvlees uitsteekt een kroon, brug of kunstgebit gemaakt.

Er is wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Waar te weinig bot aanwezig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Om erachter te komen of een implantaatoperatie ook bij jou kan worden uitgevoerd, zal mondinspectie en analyse van röntgenfoto's door de behandelaar moeten plaatsvinden.

Na de operatie moet je, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep, rekening houden met enige tijdelijke zwelling en/of verkleuring van de slijmvliezen, wang en lippen. Tegen de napijn krijg je meestal medicijnen voorgeschreven van jouw behandelaar. Een aantal maanden later, als het implantaat ingegroeid is in het bot, volgt de tweede fase. Daarbij wordt op het ingegroeide implantaat een stift geplaatst (abutment genoemd).

Nazorg na het plaatsen van een implantaat

Plak en tandsteen op de implantaten en op de kroon, brug en prothese kunnen een ontsteking veroorzaken van het mondslijmvlies en het tandvlees rondom de implantaten. Die ontstekingen kunnen weer leiden tot verlies van bot rondom de implantaten en daarmee verlies van het implantaat zelf.

Om dit te voorkomen zijn een goede voorlichting en instructie over het reinigen van de implantaten, de mond en de prothetische constructie een belangrijk onderdeel van de implantaatbehandeling.

Meer informatie over deze, en alle andere behandelingen, krijg je tijdens de open dag én kun je vinden op de website van TSCB.

Terug